"Bilder i kampen mot särskrivningar"

 
En facebbokgrupp som visar på hur fel det kan bli när man gör en särskrivning, det blir ju faktiskt ganska roligt ibland.
 
 

Känn inte skam för uttryckta känslor, känn att det är fel när man inte tillåts uttrycka känslorna

 
Något jag återkommande stöter på är att folk ofta ber om ursäkt för hur de mår, att ingen riktigt vill tas som den där som ältar på om sig själv och sina egna känslor. Om folk tycker synd om sig själva vill de gärna be om ursäkt för det också, för inte kan man väl sitta och tycka synd om sig själv när man bor i ett så rosigt och paradisigt land som Sverige?
Eh jo. Det finns miljontals anledningar till att må dåligt och det är helt okej att tycka synd om sig själv och få sina känslor lyssnade på. Tänk om man alltid skulle dra resonemanget att det finns människor som har det sämre ställt.

"Nej, inte kan väl jag sitta och prata om att min mamma har dött, hen har ju förlorat två föräldrar."
"Inte skall jag älta om att jag känner mig ensam i skolan, det finns barn som blir slagna också."

Det kommer aldrig att gå å jämföra sig med andra, den självupplevda smärtan tar sig ju i olika form beroende på vem som känner, beroende på vem som "varit med om", alla har en helt egen värld där inne. När jag tar till min empatiska sida och "känner med" en annan person så kan jag bara utgå ifrån mig själv, jag kan aldrig fullt ut förstå vad som rör sig där inne i den andra personen.
 
Det är viktigt att våga uttrycka sin känslor och framförallt att bli hörd och sedd av andra och inte bortschasad när man tar till orden. Jag blir ledsen när jag ständigt kommer i kontakt med så många som stänger in sina känslor för att inte ses som "attentionswhores." Kräv uppmärksamhet, det är ni värda, det är alla värda.
 
 
 
 
 
 
 
 

"I love quotations because it is a joy to find thoughts one might have.."


Vart är mänskligheten på väg?

 
*Något hemskt inträffar och det skrivs om det, några sekunder senare..*
 
X antal personer: "Vart är mänskligheten på väg?"
 
 
Jag: "Där mänskligheten alltid har varit. Igår, förra vecka, månaden, året, decenniet.
Det är liksom inget nytt att människan är kapabel att begå onda gärningar och skada andra för sin egen vinnings skull. Är bara lite förundrad över den ständiga tonen av förvåning när ett brott begås. Det finns och kommer alltid att finnas människor som skadar och våldtar barn, stänger in djur i påsar och dumpar dem i containers, det är inget nytt eller föränderligt, tyvärr. Som tur är så är vi fler som är överrens om att det inte är okej.

Fullt av trappor

Haha, när jag såg bilderna nedan kom jag och tänka på förra veckan när jag kämpade mig upp 12 våningar på grund av en trång hiss. Ibland vill man inte åka hiss helt enkelt. Kroppen började säga emot ungefär efter 2:a våningen och lik förbannat tog jag hissen ner när jag skulle därifrån sen. Under ser ni Jacob's Ladder i St. Helena, en trappa på 699 steg. Den byggdes 1829 och skulle fungera som en väg att forsla upp varor från jordbruksområdena nedanför. Och, det är inte världens längsta trappa som många internetsidor gärna vill påstå.
 
 
 
 
 
 
När vi ändå är inne på trappor.

 
 
 
 
bilder: här
 
Vill ha!

Låt oss spräcka myten - mödomshinnan

 
 
Mer sex och samlevnad åt folket! Hur många människor går egentligen runt i detta land och tror att den så kallade mödomshinnan finns? Den påstådda hinnan som skall finnas mellan en kvinnas ben fram tills den dag då hon har sitt första vaginala samlag. Sveriges utbildningsväsen och arbetsplatser, förstår ni hur viktigt det är att vi spräcker den här myten om mödomshinnan en gång för alla? Mödomshinnan används som ett farligt vapen när det kommer till att kontrollera och granska kvinnors sexualitet. Det är som vi vet ett sätt att kontrollera huruvida kvinnan i fråga har haft samlag ännu, något som - om det går riktigt snett, kan kosta henne livet. När en kvinnas oskuld är viktigare än hennes välmående och vilja blir det i allra högsta grad viktigt att sprida informationen vidare, även om det såklart är jätteviktigt att motarbeta sättet kvinnors sexualitet blir någon annans angelägenhet också. Jag har själv träffat många som tror att hinnan finns och enligt artiklar och undersökningar tror väldigt många gymnasieungdomar att den gör det. Jag vill inte ens veta hur det är med resterande delar av befolkningen, eller i världen. Det är ju faktiskt inte bara barn som behöver utbildas, utan vuxna och gamla också.

Hymnen: känd som mödomshinnan eller slidkransen ser olika ut på alla och behöver inte förändras bara för att man stoppar in något.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bild: rfsu.se
 
När man har en konversation med någon som vägrar ge sig.
 
Hen: "Det finns visst en hinna!"
Jag: "Har du sett den?"
Hen: "Nej, men alltså den finns. Jag har hört det."
Jag: "Och jag har hört att källkritik är jävligt nice. Ah, visst det finns en hinna som mirakulöst nog filtrerar mensblod och annat häftigt som har en tendens att leta sig ut. Den icke-existerande hinnan är ju värsta kaffefiltret."
Hen: "...."
 
Hymnen som den heter är en samling slemhinneveck som sitter som en krans ett par centimeter in i godsaken. "Mödomshinnan" kommer att sitta kvar genom hela livet, oberoende av hur mycket sex kvinnan har och det finns inget sätt att se om kvinnan haft samlag. Att det påstås att hinnan kommer att spricka vid första samlaget beror på att hymnen kan spricka lite i kanterna om man spänner sig eller inte är tillräckligt upphetsad, det är dock få tjejer som blöder vid första samlaget enligt UMO - din ungdomsmottagning på nätet. Blodet blir i många fall ett sätt för tjejen att bevisa att hon ännu har sin oskuld kvar trots att det egentligen inte går att bevisa. Få kvinnor, någonstans mellan 1/1000 - 1/10000, har en missbildning som tar sig form i en heltäckande hinna. Detta kallas hymen imperforatum och bör åtgärdas så fort som möjligt så att mensblodet kan ta sig igenom.

Tyvärr så finns det en utbredd okunskap som ofta ställer till det, därför tvingas många kvinnor att uppsöka privata kliniker för att få hjälp. Genom ett ingrepp som går ut på att sy ett par stygn i slidkransen, bildas ett ärr. Det finns en chans att ärret spricker upp under kommande samlag men det är ingen garanti. Ingreppet kallas rekonstruktion av mödomshinnan eller oskuldsoperation. Detta är alltså något som kvinnor tvingas till i ren desperation. Jag läste att en privatklinik i Malmö tar/tog 9000 kr för en operation. Vidrigt, vidrigt, vidrigt. Just därför är det viktigt att veta att mödomshinnan inte finns.
 

Skoluniformer, ja tack

 
Idag blir det en lugn söndag med mycket soffliggande, eventuellt ska vi ut en sväng runt huset så att man får lite luft i alla fall. Drömmen hade ju varit att ligga å trycka på en öde strandremsa med ett knippe böcker och lapa massa sol men jag tror inte ens att det finns någon sandstrand här i närheten? Det finns möjlighet att bada men jag har hört att det blir riktigt knökat under sommarmånaderna. Jag minns knappt när jag badade utomhus senast, var det ett, två eller tre år sedan?
 
Igår kväll hittade jag några hemsidor som fick mig att sucka högljutt över min magra stackare till plånbok.
http://www.cosmates.jp/en/shop/cPath/346/ Klicka på länken för att komma direkt in till kategorin, "school."
och: http://se.cosplaymiu.com/japansk-skoluniform-c-92_93.html en svensk sida som verkar vara mer nischade på cosplay. Jag kommer att nöja mig med att köpa en marinblå/svart kjol, ett par vita knästrumpor och en mörk slips då jag redan har satt ihop det resterande av en överdel själv. En lite tjockare marinblå blazer med ett emblem samt en vanlig vit kjorta under och en grå tröja.
 
Att ha skoluniform i Sverige hade kunnat flytta fokus från utseende och lätta på den press som detta ofta skapar. För många unga är det en enorm press att köpa kläder och klä på sig om mornarna. Jag menar verkligen inte att det måste vara kjolar, slips och skjorta som kanske är den typ av skoluniform man först tänker på. Tanken är att identiska kläder skall kunna underlätta och då är utseendet på kläderna obetydlig. Då kan det likväl vara en par slitstarka byxor och en tjock munktröja, för hur många månader tillåter vädret att man är barnbent i Sverige egentligen? två?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-05-24

Nya tider. Snart sticker jag iväg till mitt nya jobb där jag förhoppningsvis får stanna kvar ett tag i alla fall. Det är en känsla av nervositet blandat med förväntning som ligger där nere i magen och trycker just nu, antagligen lättar det lite när jag kommit iväg till tåget. Jag har verkligen inte varit arbetslös länge men det känns som om jag har suttit här i ett halvår.
Tänk att en månad och ett par veckor kan kännas som en så lång tid, som om varje dag vore en evighet? Idag skall jag börja rita en header till bloggen, från början var den här bloggen tänkt som en slags konstblogg där jag tänkte lägga upp teckningar, tavlor och annat kludd jag åstakommit. Nu får det blir en kombinerad blogg istället, jag ritar faktiskt inte så mycket längre om det inte är ett större projekt. Tavlan som jag håller på med nu tex. har jag varit på gång med sedan i oktober och den är långt från färdig. Nej, nu skall jag pallra mig in i duschen så att jag i lugn och ro kan sätta mig och ringa några jobbiga samtal efter.
 
 

Att acceptera att man inte accepterar sig själv

 
Stundtals vill jag lägga mig i fosterställning och gråta för att jag känner mig så maktlös. Jag känner mig fångad i unkna strukturer som förpestar livet och gör det svårare att känna sig fri. Jag avskyr att vara ett slags tillbehör till min kropp, att döljas inuti ett skal som sätter upp förutsättningar och sänder signaler till andra om vem jag är. Det ultimata blir att acceptera mig själv för den jag är, bristerna såväl som styrkorna. Ett delmål blir att acceptera att jag inte accepterar mig själv och att tänka att jag helt enkelt inte är där riktigt ännu. Jag har nämligen märkt att det är lätt att skuldbelägga sig själv för att man har fallit offer för ohälsosamma mönster. Många har gjort den här resan före mig och jag tvivlar inte på att jag också kan.

Jag avundas dem som ser på sig själva utan ett unds kroppsförakt och med ett självförakt som är snudd på obefintligt - jag vet att det är långt kvar dit. Hur skakar man av sig idealen som skriker åt en att anpassa sig, hur brottas man med den stora världen som kan te sig så skrämmande i stunder då man känner sig liten? Hur mycket jag än anpassar mig (för jag tänker att inte anpassa sig också kan vara extremt ångestframkallande) så är det trots allt den där lilla gubben där inne under skalet (jaget) som omformas, utvecklas och får nya perspektiv på saker och ting allt eftersom åren går. Jag fanns där som grund redan från början, en grund som sakta men säkert har börjat få golv, väggar och bjälkar. Hur blir man nu ett stadigt hus i ett samhälle fullt av specialbyggda rivningsmaskiner? Ungefär så känns det.
 
 
 
 

Ett aggressivt språkbruk i sociala medier

 
 Med reservation för felstavelser.
 
 
Detta inlägg kommer att handla om den hårda tonen som råder över internet generellt och i sociala medier som facebook, twitter, bloggar osv. i synnerhet.


Språkbruket över internet är ofta kallt, hetsigt och nedvärderande, inte sällan helt oprovocerat. Människor bakom skärmen har en tendens att leta efter något att hugga efter; utan någon nämnvärd eftertanke innan de lämnar negativa spår efter sig i kommentarsfälten. Bakom skärmen är man anonym och därför intalar sig folk att de kan bete sig hur som helst. I skolan eller på arbetet kanske man inte hade kallat en person för idiot, bränd eller pucko, men bakom en skärm krävs bara ett par enkla knapptryck. Åldern är inget hinder, internetkränkningarna kommer ifrån alla åldersspann och ibland från människor som helt omedveten sårar. Kanske bör vi gå en kurs innan vi sätter oss bakom skrärmen, för att lära oss att använda internet på ett schysst sätt och inte som ett vapen. För ditt internetanvändande blir faktiskt ett vapen om du hoppar på någon på grund av hens åsikt, felstavningar eller utseende. Sociala medier är ett näste av hat. Jag trodde att det var vanligt sund basmoral att inte vara elak mot andra, men på internet gäller andra spelregler. Vindarna här är kyligare. När skall folk inse vidden i deras ord, att deras ord gör skillnad?
 
"Du misshandlar förfan språket jävla idiot."
 
Varje dag ser man folk som blir kränkta på grund av felstavningar och nu räcker det! Det är okej att rätta någon som skriver fel, bara man gör det på ett snällt sätt. Men vem vill lyssna på någon som skriver, "är du helt jävla pantad? det heter inspiration och inte inspration." Ser man att någon skriver tex. noncallant upprepade gånger kanske man kan skicka iväg ett, "ursäkta, jag såg att du skrivit noncallant några gånger, ville bara berätta att det stavas nonchalant så att du vet det i framtiden (massa glada smileys för att visa att jag skriver i all välmening). Jag tror ni förstår vad jag menar, det finns ingen som har ett perfekt språk.
Alla åldrar hänger på internet, den som skriver kanske är väldigt ung, inte har svenska som modersmål, har dyslexi, är stressad eller helt enkelt inte bryr sig - för det är faktiskt okej att inte bry sig. Oavsett anledning så behöver folk inte ta sig rätten att kommentera detta. Jag har själv fått upprepade avbasningar då jag försökt skriva på engelska vilket har resulterat i att jag tycker att det är lite extra jobbigt varje gång jag försöker.
Om ni verkligen mår så dåligt över att se en särskrivning kanske det är er felet ligger hos? Försök att ta ett djupt andetag och fråga er själva om det är värt att avreagera sig på stackarn som har stavat fel.
 
 
 
"Fan vad ful du är, så jävla äcklig."
 
Det är också väldigt populärt att recensera andras utseenden i negativa ordalag och helt oreflekterat. Någon är för smal, för tjock, för finnig, har för stora eller för små bröst, har för blont hår, för stora läppar, för tätt sittande ögon, för stor panna, för små fötter och vi kan fortsätta i all evighet. Avviker man från rådande normer är man en lätt måltavla, det vet vi vid det här laget, men letar folk efter något att kritisera spelar inga ramar någon roll. Ibland ser man samma personer sitta och predika om hur fel det är med mobbning för att i nästa veva skriva saker som: "fan va ful du är" till någon. Inser inte dessa människor hur fel de gör? Nedan följer lite skärmstumpar, ett urplock jag gjorde ikväll när jag surfade runt på facebook på jakt efter kränkningar. Här går folk i grupp på en och samma person och därför kallar jag det mobbning istället för kränkning, några av dem återkommer vid flera olika tillfällen. Det sticker till i mig varje gång jag ser att någon blir illa behandlat bara baserat på hur denne ser ut/har valt att se ut. Om detta inte aktivt motarbetas förstärks normerna/fördomarna än mer.
 
Ungefär såhär ligger det till..
 
1. Person X växer upp i ett samhälle vars normer formar henne till en människa som behöver sminka sig, hålla sig smal och plastikoperera sig för att känna sig tillfreds med sig själv.
 
2. Person X hånas av samhället pga att normerna har format henne till en människa som behöver sminka sig, hålla sig smal och plastikoperera sig för att känna sig tillfreds med sig själv.
 
 
 

Min instinktiva reaktion är att jag vill kontakta alla som har uttryckt sig såhär; eller varför inte fråga några om de vill ställa upp i en studie om internetmobbning, jag lovar att många rent spontant skulle reagera: "va, vem, jag? Inte skulle väl jag kränka någon?" Jag återkommer med ett inlägg om jag tar mig för att göra det, det skulle vara intressant att höra försvarstalen.
 

Del 1. Jag slåss för det goda och jag slåss för kärleken, det låter ju jättebra.


Jag vet att det var fler än jag som satte klockan tidigt för att hinna upp till favoritprogrammet Sailor Moon innan frukost. Jag brukade fantisera om att en katt tids nog skulle leta upp mig och avslöja min sanna identitet. Självklart så ville jag också vara en hjältinna som slogs för det goda och för kärleken. Det gick att relatera till Annie, eller Usagi som hon heter i det japanska originalet. Hon var en hjältinna men samtidigt så mänsklig; klumpig, ständigt försenad, dagdrömmande, underkänt på vareviga prov. I mitt barnahjärta såg jag upp till den här vimsiga tjejen, som trots sina brister klarade av att bemästra fienden, som trotsade sin rädsla och riskerade livhanken varje gång en ny demon dök upp – även när hon inte ville slåss.
Nu när jag återigen tar upp Sailor Moon, för att bli lite nostalgisk sådär, har jag ett nytt vapen i beredskap – ett par kritiska ögon. Det behövs inte direkt någon djupanalys för att hitta det uppenbara budskapet, "att vara smal är viktigt, viktigare, viktigast!"
Jag hade då inget minne av att det förekom så mycket viktmobbning och smalhets i programmet. Ett par episoder in i första säsongen och jag vill skrika: ”MÅNTIARA ATTACK”, så högt det bara går. Jag valde att titta närmare på några avsnitt och slänga in några citat här på bloggen.

 

Såhär ser fjortonåriga Annie ut..

 
 

 

Annie: ”att bli smal är varje flickas dröm och jag har så svårt att förlåta den som utnyttjar eller leker med oskyldiga flickors drömmar.”


Annie: ”åh neeej! *storbölande*,  jag har gått upp i vikt.”
Annies pappa: ”men Annie lilla, det är väl ändå ingen katastrof, du växer ju faktiskt fortfarande.”
Shino: ”det är för att du är en slöfock, syrran.”
Pappan: ”ja du tränar ju ingenting numera.”

Mamman: ”och godis äter du precis hela tiden.”
Hela familjen: "klart att du blir tjock."

Ni tänkte inte ifrågasätta att er väldigt smala dotter mår dåligt över sin viktuppgång? Hennes pappa var inne på ett bra spår men ändrades sig så fort Annies bror började retas. Även om familjen har en skämtsam ton blir Annie märkbart påverkar och det spär bara på hennes viktfokusering ännu mer. Först trodde jag att det fanns en poäng med att all fokus på vikt, att de ville belysa ett viktigt ämne - det är farligt att svälta sig till exempel. Men det kom aldrig någon sensmoral, hetsen kring vikt ifrägasätts aldrig.

 

Kort efter..

 



Luna: ”ja, det hjälper inte att gråta Annie, du får helt enkelt låta bli att äta så mycket i fortsättningen. Ja och börja träna.”
Annie: ”Mm, men vad är det du ritar för något?”
Luna: ”Annie, om sex månader!”

 

All hets leder till att Annie bestämmer sig för att sluta äta. Någon dag efter sitter hon utan mat under lunchen och tittar suktandes på Limas matlåda. På rasten berättar hon för de andra tjejerna att hon har börjat banta.

 
 

”Så du bantar Annie?”
”Jaaa..”
”Jag vet precis, jag har provat massor av olika sätt.”
Alla: ”vi också!”
”Prova med simning Annie. Då går du helt säkert ner.”
”Ananasdiet funkar inte och fasta funkar inte, jag tror att jag har försökt precis allting och ingenting får en att gå ner i vikt.”
”Är inte att bli ihop med någon den bästa bantningsmetoden, det har jag hört.”
”Du har väl aldrig varit ihop med någon?”
Alla: ”Nej, det märks!”
”Märks det? *tar illa upp* vaddå, vad menar ni med det?”
”Lugn, det är inte ditt fel. Du kan ju inte rå för hur du ser ut.”
”Och det skall du säga ditt fultryne.”

 

Trots att Annies omgivning får henne att må väldigt dåligt så hänger hon gärna på när det kommer till att kommentera andras utseende.

Del 2. Jag slåss för det goda och jag slåss för kärleken, det låter ju jättebra.


Kort efter visar Umino en bild på fröken Haruna som helt mirakulöst har gått ner i vikt på bara två dagar efter att ha besökt ett visst gym. Annie blir förstås intresserad och vill testa hon med.

 Efter                                                                     Före
 

Inne på gymmet gör Jedite allt för att tjejerna skall träna så hårt som möjligt så att deras energi kan gå direkt till det mörka kungariket.


”1 droppe svett 1 kg 2 droppar svett 5 kg och 3 droppar för att bli vacker.”

”Du där! Du måste ta i om du vill bli vacker, men du är redan så söt så det ska nog gå bra.”
Lima: ”Är jag?.. jag ska bli vacker! Jag skall bli vackrast av alla *stönar*.”

 

Senare när Annie mår dåligt pga självsvält..

Annie: ”åh, vad jag avundas Sailor fem hon är så smal och fin, inte ett uns fett.”


Detta är Sailor Fem, en identisk kopia av Annie

 

 

 

Annie blir yr på grund av att hon inte ätit något och ramlar in i sin vän Motoki som hon förövrigt är intresserad av. Han frågar om hon behöver åka till sjukhuset men hon svarar att hon helst av allt skulle vilja åka till en restaurang för att hon är så hungrig.
Efter en stund vaknar hon till liv igen och Motoki undrar vad hon menar med att inte äta något på 2 dagar.

Annie ”det är bara det att jag har börjat banta Motoki.”
Motoki: ”*förvånad* börjat banta? *skratt* jag är ledsen, men du borde väl snarare lägga på ett och annat kilo än att hålla på och banta. Jag tycker att tjejerna är snyggare när de har lite former än när de ser ut som stickor precis som fotomodellerna brukar göra.”
Annie: ”menar du verkligen det? *ser jätteglad ut* åh, vad jag är lycklig!”


Nu har alltså Annie fått bekräftat av en kille hon tycker om att det är okej för henne att lägga på sig lite. Hur firar hon detta? Hon köper hamburgare.

Då dyker Mamoru, en kille som Annie inte känner ännu, upp från ingenstans.

 

”Har du börjat tröstäta Annie, du kan ju gå och bli en riktigt liten tjockis vet jag!”
”Än sen då fuling, vad har du med det att göra?”
”Äter du för mycket kan du gå och bli riktigt tjock tjejen, om du inte äter det här lilla stumpan så blir du kanske inte så tjock.”

 

Kort efter..

Annie: ”urch, vad elak han är alltså.”
Luna: ”mmm, men du vet väl att han har rätt. Äter du en hamburgare så går du upp 2 kg äter du 2 så går du upp 5 och äter du 3 så blir du fet.”

Luna passar också på att klargöra att Motoki sade att han gillade tjejer med former inte tjocka tjejer, att det är stor skillnad. Detta resulterar i att Annie mår ännu dåligare och springer raka vägen till gymmet. Kan kattskrället se något samband mellan viktmobbningen och hetsträningen?

 
Avsnitt 15 Annie äter på en glass, gud förbjude. 


Luna: ”du kommer bara att gå upp i vikt igen Annie.”
Annie: ”nej, inte av den här lilla glassen.”

Avsnitt 47 Annie träffar på Mamoru ute en kväll


Annie: ”har ni sett? Åh de säljer ju godis jättebilligt. Åh, jag måste gå och köpa lite nu på en gång.”
Mamoru: ”godis är inte bra för kroppen, man blir tjock av det.”
Annie: ”att du alltid skall lägga dig i sådant som du inte har det minsta med att göra.”
Mamoru ”jag tycker bara att det vore synd att min lilla stumpa gick och blev förvandlat till min lilla klumpa.


Del 3. Jag slåss för det goda och jag slåss för kärleken, det låter ju jättebra.

 
 
Avsnitt 2: Annie råkar slänga en sko i huvudet på Mamoru
 
”Fattar du inte att det här gör ont lilla stumpan?”
”Måste du alltid kalla mig för det?”
”Du får väl växa upp någon gång då om du vill ha en pojkvän.”
Det kändes relevant..
 

Avsnitt 13: Annie råkar för andra gången skicka en sko i huvudet på Mamoru ute på gatan.

”Siktar du avsiktligt på mig eller? *upprörd*”
”Nej det gör jag inte, jag kan väl inte veta att du är ute och knatar igen.”
”Uppnosig är du också, du borde försöka uppföra dig lite mer hyfsat som alla andra vanliga tjejer gör.”
 

Avsnitt 17: Mamoru och Annie diskuterar modellbilder.

Mamoru: "jag tycker att ni ungdomar idag begår ett stort misstag när ni pratar om en flickas skönhet och bara tänker på hennes utseende, en flickas utseende är faktiskt bara en liten del av hennes skönhet."
Bra att du väntade i 17 avsnitt med att säga något vettigt.
Annie: "och vad skulle den stora delen vara då?"
Mamoru: engagemang, att hon har ett varmt hjärta och att hon har mod nog att genomföra det hon tror på."
Annie: "vaddå, skall tjejer vara modiga också?"
Mamoru: "ja, det skall dem och jag är rädd att du inte platsar Annie.... men det jag säger är sant Annie, som Takahito säger att det räcker med att flickor bara är unga och vackra så tycker jag inte att han är något annat än en tredje klassens fotograf, en riktig dålig amatör."

 

Från första säsongen: Annie springer in i sin pappa på stan.

”Har du handlat pappa *jätteförvånad*?”
”Mamma sköter ju allt där hemma så jag måste ju hjälpa till.. någon gång i alla fall”
Annie tänker drömmande: ”åh, Motoki är säkert lika snäll som pappa." Ah, det var verkligen en bedrift att ta hand om handeln någon gång ibland.

 
Avsnitt 17: Fröken Haruna kommer ut ur ett omklädningsrum iförd bikini.
"Jag har visst gått upp lite, *suck*."
 
Det går en stund... Haruna nyper sig lite i rumpan: "jo, jag måste ha gått upp."
Ett kort tag senare...
Lima och Haruna kommer ut från ett rum samtidigt som de förfärat utbrister: "jag har gått upp i vikt!", i kör.


”Att demonerna besudlar alla flickors högsta dröm, en vit underbar bröllopsklänning.”

”Det måste vara varje flickas högsta dröm att få stå brud någon gång i sitt liv.

Programmet är inte bar ris..

Ett plus går till Zoisite och Lord Kuntas relation. En relation som många dubbare har försökt "förfina" genom att göra Zoiesite kvinnlig. I den franska versionen har de försökt komma runt det hela genom att göra Kunta till en slags brodersgestalt för Zoisite eller så är de helt enkelt bröder (?), och i den Polska dubbningen är de tydligen ingenting annat än vänner. I Sverige påstås det att Zoisite blev kvinnligt endast på grund av att dubbarna inte förstod att det var en man då de hörde röstskådespelaren.

 
Vi har också relationen mellan Sailor Uranus och Sailor Neptunus som i den amerikanska dubbningen endast fick tillåtelse att vara kusiner. Den amerikanska versionen spottar verkligen orginalet rätt i ansiktet.
 
 
Och jag minns när tjejerna satte Jedite på plats när han hånade Sailor Moon och co på grund av kön.
 
 
 

RSS 2.0